AHA- och BHA-syror

Nu har jag syror från tre olika företag så jag kan göra behandlingar på de flesta. Från ljus hud till mörk hud.

Att gå till en salong där de aldrig behandlat en mörk hud är inget jag rekommenderar då mörk hud är helt annorlunda från ljus hud. Och att en mörk person skall behöva lyssna på en ljus person är inte ok. Man skall kunna gå till en erfaren hudterapeut även som mörk och känna sig trygg. Jag behandlar gärna mörka personer då jag har erfarenhet av mörk hud. En ljus hud är mycket lättare och vanligare att behandla.

Under mina 10 år som hudterapeut så har jag, tyvärr inte hunnit behandla så många mörka ännu. Då mörka personer väljer att inte gå på salong med risk för att få sin hud förstörd. I onsdags så fick jag två blåsor, en på vardera kind, av en syrabehandling. Jag påpekade flera gånger att jag INTE ville ha syra då min mörka hud antagligen inte klarar det. Men det brydde de sig inte om… och min hud blev förstörd. (Nu vet jag ju hur jag skall återställa huden. Men det är inte alla som gör det.) Den brännande känslan finns fortfarande kvar. Personen som gjorde detta har en gedigen utbildning samt stor erfarenhet av syror. Men inte av mörk hud. Som denne påstod.

Att göra syrabehandlingar är väldigt populärt. Och fler och fler går på kurer. Men att gå på pensling (syrabehandlingar) kan kännas lite läskigt. Det är bra att vara försiktig och ha respekt för syror! Se till att gå till en auktoriserad hudterapeut. Alltså en hudterapeut som är medlem i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). Men det räcker inte alltid… Ta gärna reda på hur länge hudterapeuten jobbat med starka syror – vilken erfarenhet personen i fråga har.

Syrabehandlingar är extremt effektivt och något jag verkligen rekommenderar för en optimal hudhälsa!

Att vara stark…

Vad betyder det att vara stark? För mig betyder det att ta tillvara på vad livet har att erbjuda. Och att inte ”ge upp” vid motgångar. Att börja om eller börja med nytt. Att vara svag är inte den mörka motsatsen utan mer att vara svag inför frestelser och därmed kanske göra fel val i livet. Man lever ju bara en gång. Vet man om att man gjort fel val – gör om, gör rätt. Ingen kommer att tacka dig mer än du själv. Och det är egentligen det som räknas, mest.

Alla behöver hudvård. Det finns inga undantag. Har du en hud så behöver den vårdas.

Glöm inte att tvätta ansiktet ikväll. Och glöm inte att du är som starkast när du minst anar det!

Varför?

Varför skriver jag aldrig om vilka ingredienser Du skall se upp för i hudvårdsprodukter?

Jo, för att jag har en salong och där säljer jag endast produkter som jag står för. Jag behöver inte berätta vad Du INTE skall köpa utan vad Du BÖR köpa för att uppnå optimal hudhälsa. Enkelt!

Att läsa och leta efter ingredienser som man tror inte skall vara bra. är onödigt enligt mig. För det är så mycket mer man bör veta än just en eller två ingredienser. Vad är det? Varför är det dåligt? Varför finns dåliga ingredienser i hudvård överhuvudtaget? Ofta är ingredienserna inte ens farliga då de är i så liten mängd samt i en annan form än vad som sägs vara farligt. Kemi! Och man bör kunna hudens anatomi för att veta hur huden reagerar på ingredienserna. Anatomi!

För att förstå sig på ingrediensteknologi så lär man kunna en del om kemi. Och för att förstå hur huden reagerar så lär man kunna hudens anatomi. Som hudterapeut är man utbildad inom detta och därför kan Du som kund känna Dig trygg att komma till oss och fråga. Istället för att på egen hand försöka hitta nyttiga, ofarliga hudvårdsprodukter.

Många pratar med mig om ingredienser de hört talas om på socialamedier. Och frågar mig om jag hört talas om dessa ingredienser. Ja, oftast har jag ju det. Men är det något jag går in på? Nej, oftast inte. Jag orkar inte höra om youtube-klipp! Jag är hudterapeut så ja, jag vet en del om ingredienser samt om huden…

Välkommen in och ta reda på mer!

Acceptera kakor