Vad är Skillnaden mellan känslig och Sensitiviserad Hud?

Personer med känslig hud ska vara extra försiktigt i solen och bör behandla sin hud med produkter som innehåller lugnande ingredienser. Som bl.a. hittas i Dermalogicas UltraCalming komplex. Personer med känslig hud kan ofta känna att det blir värre när man dricker alkohol, äter stark mat eller stressar. Allt som gör att blodcirkulationen ökar. Huden känns varm och rodnad uppstår.

Känslig hud är medfödd. Sensitiviserad hud utvecklas av yttre faktorer. De genetiska faktorerna spelar ingen större roll. Känsligheten orsakas av omgivande miljöfaktorer, livsstil och vissa fysiologiska faktorer. Luftföroreningar, stress, hormonell obalans, kosmetikaallergi, alkohol, dålig diet och överdriven exfoliering är vanliga exempel på vad som kan orsaka sensitivisering. Du kan alltså vara fet i huden men ändå känslig. Detta gör det lite problematiskt när man ska välja produkter. välj i första hand produkter som passar den känsliga huden, för att inte förvärra.
 
Luftföroreningar
I genomsnitt utsätts vår hud för ca 6 miljoner kemikalier och omkring 2.800 av dem har irritativa och/eller allergiframkallande egenskaper. Vi utsätts exempelvis ständigt för kväveoxider från bilavgaser och industrin, för flyktiga organiska ämnen från avfallsprodukter m.m.. Alla dessa föroreningar bidrar till att allt fler människor drabbas av sensitiviserad hud. 

UltraCalming-segment

“Akne, blemmor och pormaskar”

Många kommer till mig och undrar varför de får “finnar” i vuxen ålder. De säger att det känns som att de har en ungdomshy på nytt. Och detta inte i positiv bemärkelse. En vanlig missuppfattning är att problemhud/blemmor bara drabbar tonåringar eller individer med fet hud. Men mer än någonsin upplever både män och kvinnor i vuxen ålder att blemmor och kvisslor är ett återkommande hudproblem, oavsett hur Din hud är till vardags. Många drabbas av detta p.g.a. stress. När jag påpekar detta brukar en del säga att de inte alls känner sig stressade. Men ibland är kroppen stressad av olika anledningar, som man själv inte behöver uppfatta. Vi lever i en hektisk tid. Med sociala medier där vi skall vara aktiva. Både lägga ut bilder och ta del av andras. Vi skall ta hand om familjen. Jobbet och oss själva. Oftast kommer vi själva i sista hand och det märks i och på kroppen. Men lugn – det finns hopp!

Active Clearing-segment

En del individer har helt enkelt en känslighet för de hormoner som utsöndras vid stress – och detta kan visa sig på huden i form av ökat antal pormaskar, småkvisslor och större blemmor. De delar i huden som påverkas när man får de här förändringarna är:

  • Talgkörtlarna – producerar mer fett i hårsäcken
  • Cellerna på hudytan – formar som ett lock av döda hudceller 
  • Aknebakterier – orsakar svullnad och rodnad
  • Det lokala immunförsvaret – orsakar inflammation

För att behandla problemen effektivt behöver man motverka alla de här faktorerna. Produkterna i Dermalogicas Active Clearing-segment är specifikt utformade för att göra just detta.

En god hudvårdsrutin i kombination med regelbundna behandlingar är A och O för en hälsosam hud!

*Akne är en hudsjukdom som i allvarligare fall kräver läkarbehandling. Dermalogicas produkter är hudvårdande produkter, inte läkemedel. Om Du behöver läkemdel så rekommenderar jag att gå på regelbundna behandlingar hos en duktig hudterapeut. Då läkemedel mot akne ofta är uttorkande för huden.

Glöm inte att tvätta ansiktet ikväll ☺️

VAD ÄR C-VITAMIN BRA FÖR

Del 1

C-vitaminets antioxidantegenskaper skyddar Din hud mot de negativa effekterna som orsakas av vår dagliga livsstil. Det bidrar till att skapa en barriär mot föroreningar, cigarettrök eller ultravioletta strålar från solen. Genom att regelbundet använda C-vitamin kommer Din hud att hålla sig frisk och få en strålande lyster.

När Du applicerar C-vitamin direkt på huden ökar det produktionen av kollagen och elastin, vilket kommer att bekämpa rynkor och fina linjer och göra att Din hud ser fyllig, elastisk och ungdomlig ut.

C-vitamin är en viktig ingrediens när det gäller att bekämpa hyperpigmentering. Det kan bidra till att förhindra mörka fläckar och ojämna toner när det används i kombination med ett solskydd. Om de mörka fläckarna redan finns där kan det ljusna de pigmenterade områdena utan att påverka resten av huden. Bleker ärr efter finnar och minska hudinflammation.

Välkommen att boka en C-vitaminbehandling med produkter från Dermalogica. Och ge Din hud en ordentlig boost inför kylan. Det går också bra att kombinera C-vitamin i övriga ansiktsbehandlingar. Då bokar Du bara C-vitamin som tillägg till Din bokade Ansiktsbehandling 🍋

Passar även sensitiveserad hud.

Boosta Din hud inför kylan!

Massage för barn

Att slappna av är inte alltid så lätt. I dessa tider är det mycket stress runtomkring och stunder att andas ut blir färre. Att kunna slappna av är livsviktigt. Att bara göra det man själv vill – utan inflytande från andra. Hösten är här och skolorna igång – därmed ännu mer stress.

Min massage har fokus på total avslappning och är en lugn och fin massage. Min dotter, som nu är 9 år, har fått massage i flera år. Och hon älskar den! “Den gör mig så lugn, mamma. Och jag älskar att det är så skönt. Det är den bästa behandling jag vet.”

Massagen riktar sig till barn från 5 år. Är 15 minuter lång. Bokningen ligger på 25 minuter så att Ditt barn skall kunna få ta sig ut i lugn och ro.

Välkommen att boka in Ditt barn på barn-massage 👧🧒

Mingel!

Jag har saknat att få mingla med Er 😍

I dessa tider med Covid-19 så har det blivit svårt. Men nu sätter vi igång igen! För att minska smittspridning så kommer jag att ha fyra platser per gång.

Första minglet för hösten kommer att handla om nya behandlingar samt nya produkter. Prova på nya produkter och handla för ett mingelpris! Boka behandlingar under kvällen med en fin rabatt. Du får en goodiebag med Dig hem innehållande hudgodis 😍

Maila, skicka sms eller ring för att säkra Din plats!

Välkommen på mingel 28/10 klockan 18.30

BT sonic

Bt Sonic Ansiktsrengöring Brush är en professionell ultraljuds borste. Den kan användas i samband med den rengöring som Du blivit rekommenderad. Även PreCleanse och PreCleanse Balm.

Borsthuvudet är tillverkat av silikon, som gör anordningen antimikrobiella och anti-bakteriell. Lätt att tvätta av efter varje användning.  På ett skonsamt sätt avlägsnar den döda hudceller, makeup och smuts från hudytan.

Denna innovativa rengöringsborste lämnar huden ren, len och med en fin GLOW 😍 Kan användas två gånger om dagen. I 2 minuter. Borsten ger huden en lätt massage som stimulerar hudens mikrocirkulation och är så mild att den kan användas ganska nära ögonen och läpparna. Den slätar ut huden och stärker upp den. 

Jag använder den varje morgon. Och även på kvällarna. Använd Bt Sonic i badet eller duschen. Den är täckt av silikon utanpå och inuti – så den är vattenavvisande. Och därmed helt säker att användas i badet eller i duschen. För mer information besök mig på salongen eller ring, sms:a eller maila!

BT Sonic

Att ta hand om sig själv.

Många som kommer till mig vill börja ta hand om sig själva. I regel så är de kunder runt 40 år. Och det kan tyckas sorgligt att man väntat så länge på att ta hand om sig själv. Många glömmer bort sig själva när familjen växer. Att göra allt för sin familj är vackert, glöm bara inte att de vill göra detsamma för Dig!

Att ta hand om sig själv skall inte behöva vara något jobbigt, ett problem eller något som ger panik. Att ta hand om sig själv bör vara en av de mest självklara saker här i livet. Och en av de lättaste. Men varför är det inte så då? Jag antar att det är på grund av all yttre påverkan. Man ser och hör vad andra gör för sig själva och vill gärna vara en av dem. Men om man inte blir nöjd så kanske det är för att det inte passar alla.

Att ta hand om sig själv betyder att göra saker som gör Dig glad. Oavsett vad andra tycker och tänker. Och oavsett vad andra gör för sig själva.

Lyssna på Dig själv och känn efter vad som gör Dig nöjd och glad. För mina kunder kan det vara att ta hand om sitt ansikte. Vilket absolut inte skall ses som något ytligt. Huden är faktiskt vårt största organ!

Ta några minuter om dagen för att tvätta ansiktet och det kommer att få Dig att må bättre. Och känna Dig stolt över att Du tar hand om Dig själv. Att titta sig i spegeln och uppskatta det man ser är en kram till själen.

Komplicera inte det hela. Prata inte för mycket om att bättre Din personlighet. Försök att praktisera det istället. Många har vi redan svaren på vad vi vill göra för oss själva. Men det är alltid lättare att prata om det än att faktiskt göra det. Att säga det högt till någon annan gör att det känns bra för stunden. Men när man nästa gång pratar om det och inte har praktiserat det. Då är det lätt att ångesten kommer krypande. Och då blir det jobbigt.

Lyssna på Ditt inre och försök att avskärma Dig från yttre påverkan en stund. Lättare sagt än gjort. Jag finns här för Dig. Att hjälpa och vägleda Dig till en bra hudvårdsrutin, ett bra stretchprogram, hur Du på bästa sätt tar hand om händer och fötter och även vägledning i livet.

Du är viktig för Dig själv och andra!

Vägledning

Att gå till en hudterapeut är inte alltid självklart. Många drar sig länge för det. Varför är det så?

Det kan vara en ekonomisk fråga. Men ofta så tänker folk att de kan sköta huden själva. Det är väl bara att tvätta… Ja, men det gäller att använda rätt produkter. Det är inte alltid Din kompis produkter fungerar på Din hud. Och det brukar visa sig efter ett tag. Det Du ser är inte alltid det hudterapeuten ser. Vi tittar inte lika mycket på ytan som Du kanske gör. Därmed så kanske vi rekommenderar produkter som Du aldrig tänkt skulle vara intressanta för Din hud.

När Du kommer till mig så är jag Din 24/7! Du kan ställa frågor så fort de dyker upp. Jag svarar så fort jag kan. Ta vara på det. Du har också andra förmåner som kund hos mig!

Jag har jobbat i över 10 år och utbildar mig ständigt. Håller mig uppdaterad om nyheter. Men det viktigaste av allt är att en bra hudterapeut är säker på hudens anatomi och hur produkter reagerar med olika hudtillstånd.

Välkommen att höra av Dig med frågor eller boka en tid ☀️

Måste jag tvätta ansiktet?

Många som kommer till mig (som är runt 40) säger att de aldrig haft något problem med sin hud. Inte förens nu. De har aldrig behövt göra någonting.

Då undrar jag vad “problem” är. Acne eller “pormaskar”, säger de. När jag ser på huden så syns det om man inte har skött sin hud. Att ta hand om huden är inget onödigt bara för att man inte ser “problem”. Att jobba i förebyggande syfte är A och O för en hälsosam hud livet ut. Det är ungefär som att säga att man inte behöver borsta tänderna, bara för att man inte har hål eller inte har ont i munnen… Alla borstar tänderna. Ingen vill ha matrester kvar eller få beläggningar. Eller lukta illa ur munnen. Och de flesta duschar kroppen ofta. Så varför inte tvätta ansiktet? Svett och smuts fastnar på huden och i porerna vilket resulterar i igentäppta porer. Och torr hud. Därmed så får vi “problem” med huden då vi blir äldre. Så tvätta huden och lär Era barn att tvätta sig. Det är inte ytligt. Och det kommer inte få Era barn att bli utseendefixerade. Utan kommer att ge dem en uppfattning om att ta hand om sig själva. Och lära känna sig själv.

Många tvättar inte ansiktet på kvällen. “Jag sminkar mig inte så jag behöver inte tvätta mig”. Miljöpåfrestningar, såsom avgaser och andra partiklar i luften är inget som man vill ha kvar i ansiktet. Samt svett. Samma sak på morgonen. Många tvättar inte ansiktet på morgonen för de orkar inte. Men svett och fett stannar på huden. Och ALLA svettas.

Jag tycker att det är intressant när folk säger att de inte behöver tvätta sig. Som om de är något undantag. Som att de har en inbyggd rengöringsmanick.

Tvätta huden, stärk huden. Och använd rekommenderade produkter. Gå till en hudterapeut för att få reda på vad Du behöver!

☀️

Active Clay Cleanser – djuprengörande ansiktstvätt

Ny behandling!

Pigga upp huden i höstmörkret!

Kraftfull behandling från Dermalogica med C-vitamin. Jämnar ut hudton, fina linjer, stärker hudens antioxidativa skydd mot yttre påfrestningar. Ger en fin lyster.

Boka en C-vitaminbehandling eller välj som tillägg i valfri behandling (utom i microneedling då den behandlingen är så kraftfull).

Varför c-vitamin?

C-vitamin är ett viktigt näringsämne som kroppen behöver för att hålla sig frisk och för att hjälpa Din hud att förbli fast och hälsosam. Som varje essentiellt näringsämne producerar Din kropp inte C-vitamin naturligt, Du kan tillföra C-vitamin genom kost och hudvårdsprodukter. När Din kropp är utrustad med den mängd C-vitamin den behöver blir Ditt immunförsvar starkare, Dina sår läker snabbare och dina celler skyddas.

Behandlingen är på 60 min.

Rengöring, djuprengöring med exfoliering, ånga, massage, C-vitaminserum och mask, C-vitamin samt avslutande produkter.

Just nu får Du ett GRATIS Biolumin-C serum 5 ml. när Du bokar en behandling eller väljer C-vitamin som tillägg!

Välkommen ☀️

Knivsta Hudvård

Acceptera kakor