Behandlingar och psykisk hälsa.

Vi lever i en konstig värld. Med restriktioner på restriktioner. Den psykiska ohälsan ökar runt om i världen.

Vi uppmanas att inte göra “onödiga” saker. Som t.ex. att gå på behandlingar.

Många mår väldigt dåligt av att inte få göra saker och den psykiska ohälsan blir allt mer vanlig.

Att gå på behandlingar hos en hudterapeut anses vara extremt onödigt idag. Men där håller jag inte med. Vi skall självklart göra allt för att minska smittspridning. Och ta vårt ansvar. Men att inte kunna gå på behandling kan vara stressande för många och det är lätt att komma i ofas med hudvårdsrutiner hemma. Vilket även det leder till stress.

För många är behandlingar ett sätt att stressa av. Och det kan vara rent av nödvändigt att få gå på regelbundna behandlingar. För att inte bli deppig.

Jag har så många kunder som mår bra av att gå på behandling. Och många tycker att de stressas av att inte kunna gå.

Fortsätt att gå på behandling. Men gör det smart. Gå på små salonger som ligger lättillgängligt. Där Du slipper möta folk.

Hos mig är risken att stöta på folk väldigt liten då jag jobbar ensam.

Att gå på behandling är inte ytligt utan snarare tvärtom. Just i denna tid behöver vi få koppla av och känna lugn. Det är även vetenskapligt bevisat att den psykiska ohälsan minskas av att gå på behandlingar.

Välkommen in och låt mig ta hand om Dig ❤️

Vinnare!

Dermalogicas biolumin-c eye serum

Perfekt för trötta ögon som behövs piggas upp. Slätar ut fina linjer och återuppbygger samt skyddar den känsliga huden kring ögonen.

En personlig favorit, så jag är inte ett dugg förvånad över att den vann ☺️👍🏾

Den avancerade teknologin i Dermalogicas BioLumin-C-produkter gör det möjligt att leverera koncentrerade doser av ett ultrastabilt C-vitaminkomplex djupare ner i huden. Detta innebär ett bättre skydd och försvar för cellerna i överhudens olika lager. Vid tester utförda av Princeton Consumer Research visar sig BioLumin-C-produkterna prestera mycket bättre än andra C-vitaminprodukter på marknaden – t o m bättre än de som har högre koncentration vitamin C. Det handlar alltså om stabilitet – och därmed aktivitet – i första hand, för att få spänst, skydd och glow!

Konsultation online

I dessa tider är det bra att vara försiktig. Därför har jag även konsultation online. Detta har fungerat bra sedan i våras och fortsätter att vara populärt.

Du behöver bara ta kontakt med mig via sms, telefon eller mail för att boka Din tid.

Konsultationen tar, som vanligt 20 min och kostar 250 kr.

Här kan Du ta upp frågor om Din hud och få råd och tips om hur Du på bästa sätt tar hand om Din hud.

Jag använder Zoom men Instagram eller Facebook Messenger går lika bra, om Du hellre föredrar det. Vill Du bara ringa så funkar det också!

Välkommen att göra av Dig!

Vad är C-vitamin bra för – del 2

Vilka produkter kan jag använda för att ge huden C-vitamin? Och vilken behandling bör jag gå på?

BioLumin-C Serum:

Ett högpresterande serum som arbetar tillsammans med hudens egna försvarsmekanismer. BioLumin-C Serum levererar maximal dos av stabilt vitamin C för en hud med mer lyster och jämnare struktur. Hudtonen blir jämnare och ojämn pigmentering motverkas. Med hjälp av cellförnyande ingredienser blir också hudytan jämnare och elasticiteten förbättrad. Skador orsakade av fria radikaler motverkas.

Nyckelingredienser• Vitamin C-komplex: Två högstabila derivat av C-vitamin samt en unik peptid (palmitoyltripeptid-5), som stimulerar hudens naturliga produktion av kollagen. Resultatet är jämnare, slätare hud med mer lyster.
• Mjölksyra: Denna AHA-syra avlägsnar döda hudceller, ger ökad cellförnyelse och förbereder huden för övriga aktiva ingredienser. Verkar allmänt lystergivande och balanserande för hudens bakterieflora.
• Pagod (Sophora Japonica Flower Extract). Blomextrakt från det japanska pagodträdet. Innehåller flavonoider som är kraftfullt antioxidativa och som lugnar huden när den utsätts för mycket fria radikaler.
• Chiafröolja (Salvia Hispanica Oil) har antioxidativa och mjukgörande egenskaper.

Biolumin-c eye serum

BioLumin-C Eye Serum innehåller ett stabilt C-vitaminkomplex som effektivt jämnar ut pigmentering, förbättrar spänst och bygger upp fukthalt. Samtidigt motverkas de synliga åldersförändringar som orsakas av omgivande miljöfaktorer och den dagliga mimiken. Biolumin-C Eye Serum vårdar och behandlar ögonområdet under dygnets alla timmar.

Nyckelingredienser• C-vitaminkomplex: förbättrar hudens naturliga försvarsmekanismer mot oxidation.
• Palmitoyl Tripeptid-5: aktiv peptid, specialframtagen för att stärka kollagena fibrer.
• Arjun: reducerar svullnad, förbättrar hudens elasticitet och skyddar mot skador från fria radikaler.
• Mikroalgextrakt : stimulerar cellförnyelse och reducerar fina linjer/rynkor. Motverkar också hyperpigmentering.
• Papain: enzym som skonsamt exfolierar bort döda hudceller och förbättrar struktur samt lyster.

Kombinera dessa två produkter, med en C-vitamin behandling för att nå optimalt resultat!

Passar en hud som är fuktfattig, för tidigt åldrad, har pigmentfläckar och/eller känns grå och trist.

• Antiage

• Jämnar ut hudton

• Ökar motståndskraft

Pigmentering, ojämn hudton

Att inte börja med regelbunden hudvård i tidig ålder är vanligt. Huden är tydligen något som man inte tar hand om om man inte anser sig behöva det. Att slippa akne och dylikt betyder inte att man inte bör ta hand om sin hud. Ingen struntar ju i att duscha eller borsta tänderna.

Att inte ta hand om sin hud i tidig ålder visar sig efter ett tag. Och det är först då man får lite panik. Men lugn, som jag brukar säga så är det aldrig försent att börja! Det man får tänka på är att det tar lite längre tid att återställa huden bara.

Pigmenteringar och ojämn hudton är vanligt runt 30-40-årsåldern. Precis som sensitiviserad hud. Det smyger sig på och visar sig ganska konkret runt den åldern. Att ta hand om sin pigmentering är viktigt. Det kan bli till farliga pigmentfläckar. Malignt melanom. Det är den allvarligaste formen av hudcancer och den cancersjukdom som ökar mest.

Pigmenteringar uppstår ofta av upprepade brännskador från solen. Brännskadorna behöver inte vara så djupa att de ens syns för blotta ögat. Men blir huden röd i solen så är huden bränd. Och upprepade lätta brännskador från solen orsakar ofta pigmenteringar i vuxen ålder.

De flesta som kommer till mig har solskador som de inte ens visste existerade. När Du kommer till en hudterapeut så kommer denna att dämpa Dina solskador och förebygga nya. Men då måsta Du också hjälpa till genom att skydda huden i sol och använda rekommenderade produkter. Samt regelbundet gå på ansiktsbehandlingar. Det behöver inte vara 60 minuter eller längre varje gång, det kan räcka med 30 minuter för att bara dämpa och återfukta den skadade huden. Om Du är yngre och vill jobba förbyggande, så kan Du välja en PROskinbehandling (en Ansiktsbehandling).

Sol, hormoner och hudinflammationer är några av de faktorer som påverkar de pigmentproducerande cellerna i huden. Kyla har också en stor påverkan för pigmenteringar. (Det finns två olika pigmenteringar: hypo och hyper.)

Resultatet blir förr eller senare det som kallas ojämn pigmentering och som brukar dyka upp i 30-40-årsåldern. Samt förtjockad hud. Ofta gör dessa förändringar att man ser äldre ut än vad man är, då rynkor och andra hudförändringar syns tydligare. Men framför allt så mår huden inte bra.

Hur skall man på ett effektivt sätt motverka detta?

  1. Daglig applicering av UV-skydd
  2. Konsekvent användning av pigment-hämmande produkter
  3. Regelbundna besök hos hudterapeut
  4. I möjligaste mån undvika de faktorer som orsakar pigmenteringen

Ett viktigt steg för att få snabbare resultat är exfoliering – d.v.s. att avlägsna döda hudceller. Dels lyfter man av de redan pigmenterade cellerna på ytan och huden ser jämnare ut och får mer lyster. Dessutom kommer pigmenthämmande ingredienser i serum och mjukgörare som Du använder att bli effektivare.

Daily Microfoliant® från Dermalogica, är en perfekt exfoliering som är skonsam mot huden. Och därför kan användas upprepade gånger i veckan.

Vill Du ha en serie med pigmenthämmande produkter så är Produkterna i PowerBright TRx® -systemet från Dermalogica, att rekommendera.

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar vid användning av pigmenthämmande produkter. Orsaken bakom pigmenteringen och hur djupt den sitter är avgörande för resultatet.

Vilka behandlingar skall jag välja?

Microneedling

Pro Power peel

C-vitamin-behandling

IonActive

Är de behandlingar som jag rekommenderar då Du vill jobba pigmenthämmande.

Hör gärna av Dig med ev. frågor ☀️

Acceptera kakor