Elektronisk borste

Att tvätta ansiktet skall vara nyttigt, skönt och roligt!

Många är nyfikna på elektroniska borstar. Är de bra? Varför skall man ha en sådan? o.s.v..

Att använda en borste som går på ström är bra då den kommer åt överallt. Och det blir lättare att vara noggrann och effektiv med sin rengöring av ansiktet. Den stimulerar även musklerna en aning vilket får musklerna att slappna av och stärkas. Huden får mer spänst och en fin lyster.

Syretillsättningen ökar och huden blir återfuktad. Sedan är det ju mycket roligare än en vanlig tvätt! Så då gör vi det kanske oftare. Helst två gånger om dagen 😉

Hur använder jag den då?

Använd den med PreCleanse eller PreCleanse Balm alt. din rengöring. För borsten i cirkelrörelser över ansikte, hals samt dekolletage. Fungerar även på känslig och sensitiviserad hud. Rengör borsten efter varje användning. Genom att skölja av den noga. Ladda den vid behov. Förvara den gärna i badrumsskåpet eller där den är lättillgänglig. Så att Du använder den regelbundet.

Du kan också använde den på kroppen! Axlar, armbågar och knän, där det kan vara extra torrt. Många har även keratosis pilaris (röda prickar på armar, ben, huvud o.s.v.). Borsten funkar utmärkt på det. Jag kommer att skriva om keratosis pilaris snart.

Hör gärna av Dig vid ev. frågor!

Just nu har jag ett erbjudande där Du kan få en GRATIS elektronisk borste i silikon. Köper Du en PreCleanse/PreCleanse Balm, UltraCalming cleanser eller intensive moister cleanser så är borsten Din helt utan kostnad! Värde 400 kronor.

Passa på att boka Din borste redan idag!

Välkommen 🎄

The ultimate cleansing brush

Jul

Hoppas att Ni har haft en fin julafton – en magisk julafton. Även om många, kanske har firat annorlunda i år, så hoppas jag att allt varit till belåtenhet.

Många firar ensamma och det kan vara helt ok. Alla vill inte fira en brakjul. Vi har haft en magisk julafton med mycket mys och mycket mat. Lite annorlunda blev det för oss i år. Vi var inte lika många men närmaste familjen blev det och ingen Grinch detta år! Vilket inte var helt fel ☺️

började morgonen med att laga julmat. Har inte haft tid förens idag. Och jag är glad att jag inte började tidigare, för vem vet (?) då kanske maten hade varit slut till idag… Nu har vi dock mat för några dagar framåt. Och det passar ju bra. Julen fortsätter ju.

I huvudet planerar jag för nästa år, för Knivsta Hudvård. Det kommer att bli några förändringar. Inte många och inte stora.

Glöm inte att tvätta ansiktet ikväll! Personligen skall jag lägga Skin Hydrating Masque, som jag kommer att låta ligga över natten. Känns som att jag behöver det efter allt svullande ikväll 😅

Önskar Er en fortsatt magisk jul 🤶🏾🎄

Atopisk dermatit – även kallat atopiskt eksem

Atopisk dermatit är en inflammatorisk hudsjukdom som ger torr hud med röda, kliande utslag. Oftast får man sjukdomen första gången i spädbarnsåldern och de flesta växer ifrån sina problem under tonåren. Runt en fjärdedel fortsätter däremot att ha problem med atopiska eksem även som vuxna.

Atopiskt eksem är en kronisk sjukdom och går inte att bota, men går att hålla i schack. Det går även att minska utbrotten med rätt behandling. Gå gärna till en hudterapeut, som förstår sig på hud och är van vid att jobba med kroniska hudsjukdomar samt hudanomalier.

Det är viktigt att smörja in kroppen regelbundet för att stärka hudens barriär.

Många struntar i att smörja in sig – för det blir torrt ändå. Men huden behöver fukten och även om det blir torrt relativt snabbt igen, så smörj med jämna mellanrum för att minska risken för eksem.

Att gå på olika kroppsbehandlingar är också att rekommendera. Jag utför t. ex. inpackningar för kropp. Där ingår mild skrubb och inpackning med olja. Samt avslutande lotion.

Det finns hjälp att få!

En av mina kunder med atopisk hud. Fotvård/pedikyr.

Att sköta om sin hud

Oavsett ålder eller erfarenhet så är dagliga hudvårdsrutiner till stor hjälp för att balansera och hantera problemhud.

Men vad är “problem”. Även om man inte själv tycker att man har problem så bör man sköta om huden för att förebygga problemen. Acne eller vuxenacne, är inte de största problemen i vuxen ålder. Sensitiviserad och känslig hud är de vanligaste orsakerna till ohälsa i huden.

En grundläggande hudvårdsrutin:

  1. Noggrann rengöringsrutin med hudvänlig rengöring. Dubbelrengöring.
  2. Regelbunden exfoliering för att motverka uppbyggnad av hudceller och talg.
  3. Användning av serum/booster.
  4. Slutligen mjukgörande kräm.

Tvätta både morgon och kväll.

Jag kommer att lägga ut video på hur Du tvättar huden med olika produkter från Dermalogica.

Just nu får Du en GRATIS Ultimate Cleansing Brush vid köpa av PreCleanse Balm/PreCleanse och en rengöring.

Gäller så lång lagret räcker.

Gratis Ultimate Cleansing Brush värde 400 kr.

Presentkort

Att ge bort ett presentkort på behandling är verkligen omtänksamt. Det visar att Du verkligen bryr Dig om en Du ger det till. Att slappna av och få koppla bort verkligheten är något som vi alla behöver då och då.

Vi måste ta hand om varandra och oss själva, inte minst i tider som dessa.

Välkommen in till salongen eller handla här på hemsidan och få det skickat direkt till Dig.

Trevlig helg 🎄

.

Acceptera kakor