6 sätt att motverka akne på kroppen

Pormaskar och “finnar” kan dyka upp var som helst på kroppen där det finns hårsäckar med större talgkörtlar – ansiktet, nacken, ryggen och till och med på den nedre kroppshalvan. Förökning av hudceller, som akne benägna personer har, kan täppa till porerna och trigga tillväxt av aknebakterier. Akne är vanligt hos den som har ärftliga anlag för fet hud. Men gener är inte allt. Portilltäppande hud- och hårvårdsprodukter – s.k. komedogena produkter, kan påverka huden så att akne bildas. Även lugg och huvudbonader då svetten kan täppa till porerna som då inte kan andas. Om
Här kommer 6 tips för hur du ska motverka olika former av akne på kroppen:

1. exfoliera

Exfoliera med en milt uppluckrande produkt minst en eller två gånger i veckan. Exfoliering löser upp blockeringar och motverkar att aknebakterierna får fäste. Välj produkter som löser upp hudceller. Enzymer, mjölksyra, salicylsyra och retinol är exempel på ingredienser som fungerar utan att du behöver riskera att det går hål på inflammerade blemmor, vilket annars kan leda till att aknebakterierna sprider sig.

2. tillför fukt

Det finns många faktorer i den dagliga miljön som kan orsaka uttorkning av hudytan. När hudens fukthalt blir för låg kompenserar den med att bilda talg (kroppens egen återfuktare) i alltför stora mängder. Huden är alltså yttorr men fet under – till slut bildas inkapslade pormaskar och plitor. För att förhindra detta, använd dagligen en icke-komedogen, lättare mjukgörare.

3. välj kläder med tyg som andas

Undvik tyg som framkallar klåda eller tighta kläder i syntetiska material som kapslar in värme. Bomull är bra då det låter huden andas. Då undviker du att svett, döda hudceller, talg och bakterier täpper till huden. Material som är speciellt framtagna för att leda bort fukt, som i vissa sportkläder, är också bra. Men var alltid noga med att tvätta kläderna med oparfymerat tvättmedel och utan sköljmedel, som annars kan lägga sig som en fet hinna på huden.

4. ta en dusch efter intensiv träning

Låter man svett stanna kvar på huden kan aknebakterierna bli glada, åt det tillfälligt förändrade pH-värdet på huden. Om du inte alltid kan ta en dusch med en gång, kan du punktbehandla extra utsatta områden med en produkt som innehåller salicylsyra – det hjälper till att balansera hudens mikroflora och löser upp talg samt hudceller.

5. rengör din mobil dagligen

Vissa saker är närmare din hud än vad du kanske tänker på. Värmen och friktionen från mobil och/eller hörlurar kan skapa en gynnsam miljö för aknebakterier. Försök minimera längre tider av exponering och rengör regelbundet dessa apparater med en antibakteriell servett.

6. tvätta örngottet

Om din akne är av det mer inflammerade slaget – byt örngott ofta för att undvika att du sover med föregående natts hudceller och bakterier. En annan åtgärd som passar alla, oavsett hudtyp, är att inte använda parfymerade tvättmedel eller tillsätta sköljmedel när du tvättar dina sängkläder. I synnerhet sköljmedel kan vara en bidragande faktor till tilltäpptheter eftersom detta lägger sig som en fet hinna på huden.

OBS! När Du bokar en massage så kan Du lägga till scrub. Du kan även boka endast scrub.

Har du frågor så vi är gärna av dig till mig!

Mingel på Zoom!

Nu är det dags för det årliga vårminglet.

Välkommen på vårmingel!

Varje vår brukar jag ju ha ett mingel för att välkomna det nya året. Inget stoppar mig från att ha det även detta år!

Onsdag 27/1 klockan 19.30, kan Du vara med och mingla. Denna gång blir annorlunda då det blir via nätet. Men som vanligt blir det goodiebags, tävlingar, erbjudanden och mycket annat.

Jag presenterar nya behandlingar och nya produkter.

Detta mingel kommer också innehålla en överraskning! Så boka in dig redan idag för att delta.

Jag kommer att visa hur man använder olika produkter. Så om Du vill och har möjlighet så hämta gärna Din goodiebag innan minglet. Om Du inte kan det så skickar jag den hem till Dig mot fraktkostnad.

Vi kommer att ha trevligt och kul, som vanligt. Hoppas att vi ses!

Boka gör Du genom sms, mail eller ringa. Det går även att skriva till mig här på hemsidan.

Välkommen 🥂

VAD ÄR KERATOSIS PILARIS?

Keratosis pilaris (även känd som keratosis follicularis) är en hudåkomma/hudsjukdom.

Det visar sig som små knottror på huden. Vanligast är på överarmar. Men förekommer även på lår, skinkor samt ansikte. De kan vara lite röda.

Det är väldigt vanligt och inte alls farligt. Och smittar inte. Men det kan klia och vara lite obehagligt.

Överproduktion av keratin, (ett svavelhaltigt protein) blockerar hårsäckarna. Det gör att huden förtjockas. Små papler/plitor utvecklas och huden känns sträv och ojämn – därför kallas Keratosis Pilaris ibland gåshud eller kycklinghud.

Keratosis Pilaris behandlas med mycket fukt, eftersom hud som lider av den här åkomman ofta är torr. Även produkter som innehåller mjölksyra rekommenderas.

Att skrubba huden fungerar också bra. Men utan syra så tar det lite längre tid att få bort “knottrorna”.

Tyvärr finns inget sätt att bli av med det då det är en kronisk hudsjukdom, men symptomen kan, som sagt, lindras genom regelbunden hudvård med lämpliga oljor, peeling och hudkrämer.

Åkomman är ärftlig och uppträder i synnerhet hos unga personer. De första symtomen på Keratosis Pilaris brukar uppträda under barndomen och är mycket vanliga hos ungdomar. Symptomen kan försvinna av sig själv när vi blir äldre eller komma tillbaka då och då.

Denna vanliga åkomma drabbar 50-70% av tonåringar och 40% av vuxna, men Keratosis Pilaris blir vanligtvis betydligt lindrigare vid 30-årsåldern.

Om Du har eller misstänker att Du har keratosis pilaris så kan Du boka en scrub i massage. Då väljer Du bara tillägg kropps-scrub.

Keratosis pilaris – överarm

Kommunens presentkort

Nu kan Du använda Ditt presentkort från Knivsta kommun hos mig!

Välkommen att boka Din behandling.

Föreläsning/mingel

Nu när världen ser ut som den gör så kan jag inte ha mingel. Har inte haft det sedan i höstas…

Men det stoppar inte mig från att köra online. Konsultationerna går jättebra online!

Så nu kommer jag att köra zoom mingel/föreläsning om våren.

Välkommen att vara med. Du behöver inte ha kameran på. Om Du inte vill.

Jag kommer att berätta om nyheter på salongen och ha fina erbjudanden. Precis som på live-mingel.

Vill Du vara med? Håll utkik efter datum och boka in Dig. Fredagar kommer vara online-dagar. Precis som för konsultationerna online.

Självklart får Du en goodibag som Du kan hämta upp på salongen eller få hemskickad mot fraktkostnad.

Mer information inom kort ☺️

Hoppas att vi ses!

God fortsättning!

Jag hoppas att nyårshelgen är fin och att nyårsafton blev mysig med mycket glam!

Själv så firade jag med min familj. Det var så skönt att bara vara vi tre för en gångs skull. Ingen stress och ingen press.

Jag började dagen med ansiktsbehandling på salongen (Knivsta Hudvård). Jag får ofta frågan: Går du på ansiktsbehandlingar? Självklart gör jag ansiktsbehandlingar på mig själv. Mer avancerade passar jag på att göra då jag är på salongen. Där har jag tillgång till alla apparater. En klassisk ansiktsbehandling blev det igår. Med fokus på fukt och djuprengöring.

Efter julens frosseri kände jag behov av en riktig djuprengöring! Varje söndag gör jag dock en lättare ansiktsbehandling på mig själv. Innehållande skrubb eller peeling samt mask efter behov. Tvätta ansiktet gör jag varje dag – såklart!

Många tvättar inte ansiktet två gånger/dag då de tror att de skulle slita ut huden. Vilket inte är sant. Smutsen måste bort. Annars täpper den till porerna.

Just nu har jag erbjudande på PROskin60! 20% rabatt hela januari, om man skriver i koden:abj60 i kommentarsfältet på bokningen.

Välkommen 💕

Acceptera kakor