Oktoberkampanj

Dermalogica pro power peel

Nu är hösten här och då kan vi äntligen börja med syrabehandlingar utan att oroa oss för ljuskänslighet.

Pro power peel är Dermalogicas syrabehandling som ger synliga resultat varje gång. Jag har personligen jobbat med ett flertal märken och måste säga att hittills är detta den bästa syrabehandling jag gjort.

Jobbar på känslig hud, sensitiviserad hud, acne hud, vuxen acne, pigmenteringar, fina linjer, för tidigt åldrad hud, acneärr, kosmetika ärr m.m..

Hela oktober kan Du boka denna fina behandling med 10% rabatt (gäller endast 60 minuters behandlingen).

Vill Du göra en kur så får Du sista behandlingen gratis! Då väljer Du en kur om 4 eller 6 ggr. á 40 min.. Du kan avbryta kuren när som helst. Du behöver alltså inte betala hela kuren på en gång. Men för att erhålla en gratis behandling så behöver Du gå 4 eller 6 gånger.

Använd ALLTID SPF under en AHA-kur.

Välkommen!

Nytt Instagram?

Nya tider och saker som händer i världen och privat. Flytt. Känna sig hemma. Och trygg.

Jag funderade på att starta ett nytt Instagramkonto. Men att börja om helt är inte lätt. Och jag vill ju inte förlora några av Er – bara för att jag byter konto.

Så jag har övervägt länge och väl, och kommit fram till att jag helt enkelt bara skall byta namn på kontot. Så nu kommer Du som följer mig att följa JSkinclinicuppsala istället för Knivsta Hudvård. Dags att släppa taget om gammalt och gå vidare.

Såklart känns det lite sorgligt då jag har haft det namnet i så många år. Och det har blivit en del av min identitet. Fast ibland så får man lämna det trygga och gå vidare. Förhoppningsvis så blir det bara bättre.

Jag kommer också ha ett nytt upplägg på mitt Instagramkonto. Samt här på hemsidan och bloggen.

Det var länge sedan jag körde tävlingar. Det kommer jag börja med igen. Både här och på Instagram.

Jag lägger ut ett schema på vad inläggen kommer att innehålla. Så kan Du lättare veta när ett inlägg Du är intresserad av kommer. Så håll ögonen öppna.

En riktlinje kommer på Instagram. Alltså de inläggen på Instagram kommer att visa vad som läggs ut – mer detaljerat här på bloggen.

Det kommer bli kul att köra igång detta nya spännande upplägg och jag hoppas att Du kommer att uppskatta det 😊

Trevlig helg ☀️

Farliga ämnen i hudvård

I EU och i Sverige är restriktionerna hårda då det kommer till farliga ämnen i hudvårdsprodukter. Vi kan vara ganska lugna då vi köper produkter i Sverige. Vi är också pålästa.

Men det räcker inte. Tullarna kollar inte alla produkter som kommer in i landet p.g.a. internetförsäljning. Det är svårt att hålla koll på vad som säljs på nätet. Därmed är jag noga med att Ni skall vara försiktiga med att handla över nätet från andra länder.

Många väljer därmed att handla över nätet själva. Sedan finns det såklart salonger som tar in dessa produkter. Mest salonger som har en kundkrets som är intresserade av att bleka mörk hud.

Många kunder kommer till mig och vill handla blekande produkter. (Vilket aldrig har varit bra.) Då menar jag produkter som bleker mörk hud. Vilket krävs starka produkter för att lyckas med. Oftast så starka att de inte är tillåtna inom EU eller i Sverige.

Det här inlägget handlar INTE om att bleka pigmenteringar i form av solskador, åldersfläckar eller dyl.. (Det görs p.g.a. att de inte skall bli farliga fläckar.) I dessa fall krävs inte lika starka medel.

Klicka på knappen nedan för att läsa om de farliga ämnena såsom kvicksilver m.m..

Bild lånad från SVT nyheter

Det vi skall komma ihåg är att vissa ämnen är tillåtna i viss procent (dock inte kvicksilver – längre). Detta varierar också mellan olika länder. (Vilken procent som är tillåten och inte.) Som hudterapeut så blir vi konstant informerade om vilken procent som är tillåten och vilken procent som inte är skadlig för huden. (Detta gäller dock endast för oss som är medlemmar i SHR (Sveriges hudterapeuters riksorganisation). Leta därmed efter denna logga på salonger:

Hoppas att Du får en trevlig vecka 😊

Meditation

Vad är meditation?

Behöver man ha en särskild plats? Särskilda kläder? Musik? Rökelser? Hur gör man?

Att meditera skall inte vara stressigt eller komplicerat. Man behöver inte sitta i flera timmar för att meditera. Om man inte vill komma i Nirvana. Då får man öva länge. Det tar flera år att komma dit.

Det vi kallar för “meditera” kan vara helt olika för olika personer. Så fort vi gör något som vi tycker om så koncentrerar vi oss och stänger ute allt annat. Det blir meditativt.

Att måla tavlor, måla väggar, rensa ogräs, promenera… ja, listan kan göras oändligt lång.

Jag får ofta höra hur svårt det är att få till tid till meditation. Behöver Du meditera då? Jag menar mitt på dagen eller på kvällen då Du skall göra annat?

Tid. Det är något vi inte har. Fast som finns mitt ibland oss. Hur fångar vi tiden? Vi kan inte fånga tiden. Det är tiden som fångar oss – enligt mig.

“Jag måste städa och tvätta, så jag hinner inte meditera”.  Personligen så kan jag tycka att städning kan vara meditativt för mig. Inte för att jag har en passion för städning utan för att jag koncentrerar mig och stänger annat ute.

I vårt hektiska liv är det svårt att stanna upp och sätta sig för att meditera. Därmed tycker jag att det kan räcka bra med att lägga sig några minuter tidigare än vanligt på kvällen och stänga ute allt. Allt har sin tid. Låt det ha det. Då blir det lättare att fokusera på här och nu, vad man än gör.

Vissa går på behandlingar för att uppnå resultat med sin hudvård eller kropp men även för att få tiden att stanna en stund. Tid för total avkoppling.

Vi vill så mycket och oroar oss ofta i onödan. 

Det viktigaste är nog ändå vad vi själva vill prestera.

Hoppas att Du får en underbar dag ☀️

Hur påverkas vi av världen?

Den här dagen är en speciell dag i världshistorien. Den påverkar oss på olika sätt.

Jag kommer ihåg exakt vad jag gjorde då jag fick den hemska nyheten. Och många med mig.

Hur går vi vidare? “Det blir bra sedan”. Det är en tråkig mening. Oftast så ändras bara känslan. Och om det är till det bättre eller sämre – det vet vi inte. Det är svårt att jämföra känslor.

Vissa vill och behöver prata om saker. Vissa vill inte och kanske inte behöver. Det jag känner att vi bör göra är att fråga oss själva vad som känns bäst och lita på våra egna tankar och filosofier.

🙏🏾

Att stanna upp

Ibland är det viktigt att stanna upp och fundera på vad som är viktigt. På riktigt.

Det här inlägget är ingen predikan om hur Du skall göra för att må bättre. För det kan inte jag veta.

Jag sitter och dricker mitt kaffe. Tittar på gamla bilder. Funderar över min ålder. Har jag blivit gammal? Eller bara äldre? Vad är skillnaden? Skall jag veta det? Är det nödvändigt? Har jag mött mina mål hittils? Vilka var/är mina mål?

Helt plötsligt kommer alla frågor. Jag känner att jag bara vill resa bort. Resa bort och låta tiden stanna. Men det är ju pandemi… Så jag får nöja mig med att ta en en dusch och låta tankarna rinna av med vattnet. För just nu har jag inte tid till de tankarna. Men senare ikväll – kanske.

Flyr jag nu? Flyr jag från tankarna? Nej, jag tror att jag kom fram till att jag är exakt där jag vill vara i livet. Att jag inte är gammal. Utan äldre. För “gammal” har en negativ klang tyvärr. Och just nu känner jag inte ens för att försöka ändra på det. Ändra på världsbilden om ordet “gammal”.

Ibland tänker vi lite för mycket och ibland inte alls. Balansen är hårfin. Och det kan vara svårt att välja när man bör tänka och när man inte bör tänka.

Jag har blivit äldre. Äldre och klokare. Men ändå hängt med i mitt eget liv. Ja, så gott det går i alla fall.

Kompismys

Möhippa, födelsedag, kompisträff ja, vad Du än vill hitta på så kan Du göra det på salongen igen!

Vill Ni umgås och mysa? Boka en kompismys-behandling. En ansiktsbehandling à 30 minuter, dryck och tilltugg ingår. Värdinnan, som bokar, får rabatt och Ni alla får varsin gåva.

Vill Ni ha annan behandling än ansiktsbehandlingar så hör av Er till mig innan bokning så går vi igenom vad Ni önskar.

Med restriktioner så får Ni vara upp till 4 personer. Ni betalar per person.

🎉

Nytt i existerande behandling

Biolumin-C gel moisturizer

Dermalogica har nu kommit med ett nytt tillskott i c-vitamin familjen. Biolumin-C gel moisturizer. En perfekt produkt för Dig som redan har de andra C-vitaminprodukterna eller för Dig som vill lägga till något extra i Din hudvårdsrutin.

C-vitamin, mycket fukt, stärker huden, reducerar pigmenteringar, motverkar pigmentering och ger lyster. Denna underbara produkt finns även till försäljning 😍

C-vitamin-behandlingen är perfekt för Dig som har pigmenteringar, saknar fukt och behöver lyster.

Lyster är ett tecken på en hälsosam hud. Det är även kul att ha lyster då man upplever en bättre självkänsla när man känner sig fin 😊

Välkommen att boka C-vitamin-behandling!

Mat och hud

Min frukost under detox

Precis som övriga organ så reagerar huden på vad vi stoppar i munnen. Det är ju ganska logiskt…

Huden andas med porerna och äter med porerna. Så därmed kommer det som skall ut – ut. Och det vi smörjer in huden med tränger ned i huden. Så därför är det väldigt viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss och vad vi smörjer in oss med.

Vi reagerar relativt olika på olika produkter. Så det kan därför vara svårt att säga exakt vad som gör att just Du får orenheter av vissa produkter eller viss sorts mat.

Det vi vet är att mat med mycket vitaminer och antioxidanter är bra för huden. En sallad till maten, en frukt till mellis och mindre mejeriprodukter. Mejeriprodukter sägs kunna täppa till porerna och huden får svårt att andas och släppa ut slaggprodukter. När porerna bli igentäppta upplever vi huden som oren. Pormaskar stannar kvar på huden och “finnar” har svårt för att tränga ut. Man kallar de för “underliggande”. De skall man absolut inte röra själv! (Givetvis skall man inte pilla alls i ansiktet.)

Att ha en “sockerfri” vecka eller två kommer visa sig på huden precis som det kommer att kännas i andra organ.

Hela kroppen hänger ju ihop vilket betyder att organen jobbar ihop.

Att kunna tillföra produkter till huden utifrån är alltså väldigt smart då vi kan hjälpa kroppen ännu mer att rensa huden och låta den göra sitt jobb, som bland annat är att skydda de inte organen. Och lika viktigt är det att rådfråga en expert inom hudvårdsprodukter som en expert inom kost, vad det är just Din kropp behöver.

Har Du några tips på bra mat för Din hud så skicka gärna meddelande till mig.

Glöm inte att tvätta ansiktet ikväll 😉

För kropp och själ

Startar morgonen med en kopp varmt citronvatten. Sedan en halv grapefrukt och ett eller två kokta ägg. Med pyttelite salt och chilipulver eller chiliflingor. Kaffet kan jag bara inte hoppa över. Sumpen brukar jag spara till att skrubba kroppen med under min detox ☺️ Perfekt utrensande och sägs ta bort celluliter.

Om Ni vill jobba mot celluliter och ta bort slaggprodukter så rekommenderar jag koppning. Min nya behandling. Perfekt under en detox! Jag erbjuder även torrskrubb i massage eller endast torrskrubb.

Lunch:

Varmt citronvatten ca 30 min innan lunch. Kycklingfilé med grönsallad och andra färska grönsaker.

Middag
Fisk/kyckling sallad med färska grönsaker. Linfröolja på salladen (får absolut inte hettas upp då den kan explodera).

Detta kör jag under två-tre veckor.

Och gör en detoxbehandling för ansiktet ca tre gånger under min detox. Glöm inte kampanjen under september. 10% rabatt på detoxbehandling!

Välkommen med Din bokning.

JSkinuppsala detoxbehandling

Acceptera kakor