Skillnad på hudfärg

Är det skillnad på en ljus hud och en mörk hud då det kommer till behandling? Absolut! En mörk hud är känslig medans en ljus hud är väldigt känslig – på ett annat sätt.

Allas hud är olika, oavsett hudfärg. Men en ljus hud kan oftast delas in i olika grupper. Men bör behandlas olika (efter individ). En mörk hud kan däremot vara helt annorlunda från en annan mörk hud med samma anomali. Och är då svårare att dela in i olika typiska grupper.

Jag är expert på mörk hud och ser gärna att fler människor med mörk hud går på behandling. Jag förstår varför en mörk person väljer att inte gå på ansiktsbehandling då vår hud är väldigt speciell. Personligen skulle jag inte gå till någon som jag inte visste, var van vid mörk hud. (Tyvärr är det så att jag har flest kunder med ljus hud.)

Fler och fler personer med en mörkare hud börjar komma till mig. Det gör mig glad! För vi skall alla kunna gå på ansiktsbehandling utan att få vår hud förstörd.

Mäns och kvinnors hud

Här är det också stor skillnad då en mans hud är betydligt grövre än vad en kvinnas är. Och kräver därmed en annan typ av vård. Fler och fler män går på ansiktsbehandling nu och det är bra, tycker jag. Män har ju liksom också en hud… Och den bör tas om hand.

Trevlig tisdag!

PS. Glöm inte att kolla efter hudförändringar! Ds.

Acceptera kakor