Mat och hud

Min frukost under detox

Precis som övriga organ så reagerar huden på vad vi stoppar i munnen. Det är ju ganska logiskt…

Huden andas med porerna och äter med porerna. Så därmed kommer det som skall ut – ut. Och det vi smörjer in huden med tränger ned i huden. Så därför är det väldigt viktigt att tänka på vad vi stoppar i oss och vad vi smörjer in oss med.

Vi reagerar relativt olika på olika produkter. Så det kan därför vara svårt att säga exakt vad som gör att just Du får orenheter av vissa produkter eller viss sorts mat.

Det vi vet är att mat med mycket vitaminer och antioxidanter är bra för huden. En sallad till maten, en frukt till mellis och mindre mejeriprodukter. Mejeriprodukter sägs kunna täppa till porerna och huden får svårt att andas och släppa ut slaggprodukter. När porerna bli igentäppta upplever vi huden som oren. Pormaskar stannar kvar på huden och “finnar” har svårt för att tränga ut. Man kallar de för “underliggande”. De skall man absolut inte röra själv! (Givetvis skall man inte pilla alls i ansiktet.)

Att ha en “sockerfri” vecka eller två kommer visa sig på huden precis som det kommer att kännas i andra organ.

Hela kroppen hänger ju ihop vilket betyder att organen jobbar ihop.

Att kunna tillföra produkter till huden utifrån är alltså väldigt smart då vi kan hjälpa kroppen ännu mer att rensa huden och låta den göra sitt jobb, som bland annat är att skydda de inte organen. Och lika viktigt är det att rådfråga en expert inom hudvårdsprodukter som en expert inom kost, vad det är just Din kropp behöver.

Har Du några tips på bra mat för Din hud så skicka gärna meddelande till mig.

Glöm inte att tvätta ansiktet ikväll 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor