Att stanna upp

Ibland är det viktigt att stanna upp och fundera på vad som är viktigt. På riktigt.

Det här inlägget är ingen predikan om hur Du skall göra för att må bättre. För det kan inte jag veta.

Jag sitter och dricker mitt kaffe. Tittar på gamla bilder. Funderar över min ålder. Har jag blivit gammal? Eller bara äldre? Vad är skillnaden? Skall jag veta det? Är det nödvändigt? Har jag mött mina mål hittils? Vilka var/är mina mål?

Helt plötsligt kommer alla frågor. Jag känner att jag bara vill resa bort. Resa bort och låta tiden stanna. Men det är ju pandemi… Så jag får nöja mig med att ta en en dusch och låta tankarna rinna av med vattnet. För just nu har jag inte tid till de tankarna. Men senare ikväll – kanske.

Flyr jag nu? Flyr jag från tankarna? Nej, jag tror att jag kom fram till att jag är exakt där jag vill vara i livet. Att jag inte är gammal. Utan äldre. För “gammal” har en negativ klang tyvärr. Och just nu känner jag inte ens för att försöka ändra på det. Ändra på världsbilden om ordet “gammal”.

Ibland tänker vi lite för mycket och ibland inte alls. Balansen är hårfin. Och det kan vara svårt att välja när man bör tänka och när man inte bör tänka.

Jag har blivit äldre. Äldre och klokare. Men ändå hängt med i mitt eget liv. Ja, så gott det går i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor