Meditation

Vad är meditation?

Behöver man ha en särskild plats? Särskilda kläder? Musik? Rökelser? Hur gör man?

Att meditera skall inte vara stressigt eller komplicerat. Man behöver inte sitta i flera timmar för att meditera. Om man inte vill komma i Nirvana. Då får man öva länge. Det tar flera år att komma dit.

Det vi kallar för “meditera” kan vara helt olika för olika personer. Så fort vi gör något som vi tycker om så koncentrerar vi oss och stänger ute allt annat. Det blir meditativt.

Att måla tavlor, måla väggar, rensa ogräs, promenera… ja, listan kan göras oändligt lång.

Jag får ofta höra hur svårt det är att få till tid till meditation. Behöver Du meditera då? Jag menar mitt på dagen eller på kvällen då Du skall göra annat?

Tid. Det är något vi inte har. Fast som finns mitt ibland oss. Hur fångar vi tiden? Vi kan inte fånga tiden. Det är tiden som fångar oss – enligt mig.

“Jag måste städa och tvätta, så jag hinner inte meditera”.  Personligen så kan jag tycka att städning kan vara meditativt för mig. Inte för att jag har en passion för städning utan för att jag koncentrerar mig och stänger annat ute.

I vårt hektiska liv är det svårt att stanna upp och sätta sig för att meditera. Därmed tycker jag att det kan räcka bra med att lägga sig några minuter tidigare än vanligt på kvällen och stänga ute allt. Allt har sin tid. Låt det ha det. Då blir det lättare att fokusera på här och nu, vad man än gör.

Vissa går på behandlingar för att uppnå resultat med sin hudvård eller kropp men även för att få tiden att stanna en stund. Tid för total avkoppling.

Vi vill så mycket och oroar oss ofta i onödan. 

Det viktigaste är nog ändå vad vi själva vill prestera.

Hoppas att Du får en underbar dag ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor