Farliga ämnen i hudvård

I EU och i Sverige är restriktionerna hårda då det kommer till farliga ämnen i hudvårdsprodukter. Vi kan vara ganska lugna då vi köper produkter i Sverige. Vi är också pålästa.

Men det räcker inte. Tullarna kollar inte alla produkter som kommer in i landet p.g.a. internetförsäljning. Det är svårt att hålla koll på vad som säljs på nätet. Därmed är jag noga med att Ni skall vara försiktiga med att handla över nätet från andra länder.

Många väljer därmed att handla över nätet själva. Sedan finns det såklart salonger som tar in dessa produkter. Mest salonger som har en kundkrets som är intresserade av att bleka mörk hud.

Många kunder kommer till mig och vill handla blekande produkter. (Vilket aldrig har varit bra.) Då menar jag produkter som bleker mörk hud. Vilket krävs starka produkter för att lyckas med. Oftast så starka att de inte är tillåtna inom EU eller i Sverige.

Det här inlägget handlar INTE om att bleka pigmenteringar i form av solskador, åldersfläckar eller dyl.. (Det görs p.g.a. att de inte skall bli farliga fläckar.) I dessa fall krävs inte lika starka medel.

Klicka på knappen nedan för att läsa om de farliga ämnena såsom kvicksilver m.m..

Bild lånad från SVT nyheter

Det vi skall komma ihåg är att vissa ämnen är tillåtna i viss procent (dock inte kvicksilver – längre). Detta varierar också mellan olika länder. (Vilken procent som är tillåten och inte.) Som hudterapeut så blir vi konstant informerade om vilken procent som är tillåten och vilken procent som inte är skadlig för huden. (Detta gäller dock endast för oss som är medlemmar i SHR (Sveriges hudterapeuters riksorganisation). Leta därmed efter denna logga på salonger:

Hoppas att Du får en trevlig vecka 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor