AHA- och BHA-syror

Nu har jag syror från tre olika företag så jag kan göra behandlingar på de flesta. Från ljus hud till mörk hud.

Att gå till en salong där de aldrig behandlat en mörk hud är inget jag rekommenderar då mörk hud är helt annorlunda från ljus hud. Och att en mörk person skall behöva lyssna på en ljus person är inte ok. Man skall kunna gå till en erfaren hudterapeut även som mörk och känna sig trygg. Jag behandlar gärna mörka personer då jag har erfarenhet av mörk hud. En ljus hud är mycket lättare och vanligare att behandla.

Under mina 10 år som hudterapeut så har jag, tyvärr inte hunnit behandla så många mörka ännu. Då mörka personer väljer att inte gå på salong med risk för att få sin hud förstörd. I onsdags så fick jag två blåsor, en på vardera kind, av en syrabehandling. Jag påpekade flera gånger att jag INTE ville ha syra då min mörka hud antagligen inte klarar det. Men det brydde de sig inte om… och min hud blev förstörd. (Nu vet jag ju hur jag skall återställa huden. Men det är inte alla som gör det.) Den brännande känslan finns fortfarande kvar. Personen som gjorde detta har en gedigen utbildning samt stor erfarenhet av syror. Men inte av mörk hud. Som denne påstod.

Att göra syrabehandlingar är väldigt populärt. Och fler och fler går på kurer. Men att gå på pensling (syrabehandlingar) kan kännas lite läskigt. Det är bra att vara försiktig och ha respekt för syror! Se till att gå till en auktoriserad hudterapeut. Alltså en hudterapeut som är medlem i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation). Men det räcker inte alltid… Ta gärna reda på hur länge hudterapeuten jobbat med starka syror – vilken erfarenhet personen i fråga har.

Syrabehandlingar är extremt effektivt och något jag verkligen rekommenderar för en optimal hudhälsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor