Solen och vitaminer

Vi hudterapeuter tjatar om SPF. Och att man skall passa sig för solen. Det betyder ju inte att man skall vara rädd för solen. Tvärtom. Vi vill att Ni skall kunna njuta av solen utan att för den delen bli sjuka. (Få hudförändringar m.m..)

Vi här uppe är ju inte direkt bortskämda med sol. Och när solen kommer vill vi naturligtvis utnyttja de få soltimmar vi får. Och med all rätt. Men gör det klokt.

Att vistas i solen är på gott och ont.

Vi pratar nästan alltid om de farliga sidorna av solen. Men nu skall jag skriva om de bra sidorna. De sidor som vi vill att Ni skall få uppskatta och nyttja av.

Solens UV-strålning gör att huden kan bilda D-vitamin. Hur länge en person behöver vara i solen för att bilda D-vitamin är individuellt.

Hur påverkar solen? När huden utsätts för UV-ljus minskar större delen av C-vitaminet i huden. Därför är C-vitamin extra viktigt att tillföra i sin hudvård under sommarhalvåret. Och på vinterhalvåret då jobbar C-vitamin pigmenthämmande och pigment reducerande. Alltså även förberedande. Huden blir förberedd på sommarhalvårets starka sol.

Vårt psyke påverkas mycket av solen. Eftersom solen ger oss de uppiggande vitaminer. Därmed är det viktigt att få i sig sol på hösten. Så på med SPF och ut och ta en lunchpromenad. Använd gärna keps och solglasögon. Njut av solen. På rätt sätt.

☀️

Njut av solen med förstånd. SPF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor