Måste jag tvätta ansiktet?

Många som kommer till mig (som är runt 40) säger att de aldrig haft något problem med sin hud. Inte förens nu. De har aldrig behövt göra någonting.

Då undrar jag vad “problem” är. Acne eller “pormaskar”, säger de. När jag ser på huden så syns det om man inte har skött sin hud. Att ta hand om huden är inget onödigt bara för att man inte ser “problem”. Att jobba i förebyggande syfte är A och O för en hälsosam hud livet ut. Det är ungefär som att säga att man inte behöver borsta tänderna, bara för att man inte har hål eller inte har ont i munnen… Alla borstar tänderna. Ingen vill ha matrester kvar eller få beläggningar. Eller lukta illa ur munnen. Och de flesta duschar kroppen ofta. Så varför inte tvätta ansiktet? Svett och smuts fastnar på huden och i porerna vilket resulterar i igentäppta porer. Och torr hud. Därmed så får vi “problem” med huden då vi blir äldre. Så tvätta huden och lär Era barn att tvätta sig. Det är inte ytligt. Och det kommer inte få Era barn att bli utseendefixerade. Utan kommer att ge dem en uppfattning om att ta hand om sig själva. Och lära känna sig själv.

Många tvättar inte ansiktet på kvällen. “Jag sminkar mig inte så jag behöver inte tvätta mig”. Miljöpåfrestningar, såsom avgaser och andra partiklar i luften är inget som man vill ha kvar i ansiktet. Samt svett. Samma sak på morgonen. Många tvättar inte ansiktet på morgonen för de orkar inte. Men svett och fett stannar på huden. Och ALLA svettas.

Jag tycker att det är intressant när folk säger att de inte behöver tvätta sig. Som om de är något undantag. Som att de har en inbyggd rengöringsmanick.

Tvätta huden, stärk huden. Och använd rekommenderade produkter. Gå till en hudterapeut för att få reda på vad Du behöver!

☀️

Active Clay Cleanser – djuprengörande ansiktstvätt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor