Vad är Skillnaden mellan känslig och Sensitiviserad Hud?

Personer med känslig hud ska vara extra försiktigt i solen och bör behandla sin hud med produkter som innehåller lugnande ingredienser. Som bl.a. hittas i Dermalogicas UltraCalming komplex. Personer med känslig hud kan ofta känna att det blir värre när man dricker alkohol, äter stark mat eller stressar. Allt som gör att blodcirkulationen ökar. Huden känns varm och rodnad uppstår.

Känslig hud är medfödd. Sensitiviserad hud utvecklas av yttre faktorer. De genetiska faktorerna spelar ingen större roll. Känsligheten orsakas av omgivande miljöfaktorer, livsstil och vissa fysiologiska faktorer. Luftföroreningar, stress, hormonell obalans, kosmetikaallergi, alkohol, dålig diet och överdriven exfoliering är vanliga exempel på vad som kan orsaka sensitivisering. Du kan alltså vara fet i huden men ändå känslig. Detta gör det lite problematiskt när man ska välja produkter. välj i första hand produkter som passar den känsliga huden, för att inte förvärra.
 
Luftföroreningar
I genomsnitt utsätts vår hud för ca 6 miljoner kemikalier och omkring 2.800 av dem har irritativa och/eller allergiframkallande egenskaper. Vi utsätts exempelvis ständigt för kväveoxider från bilavgaser och industrin, för flyktiga organiska ämnen från avfallsprodukter m.m.. Alla dessa föroreningar bidrar till att allt fler människor drabbas av sensitiviserad hud. 

UltraCalming-segment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor