Pigmentering, ojämn hudton

Att inte börja med regelbunden hudvård i tidig ålder är vanligt. Huden är tydligen något som man inte tar hand om om man inte anser sig behöva det. Att slippa akne och dylikt betyder inte att man inte bör ta hand om sin hud. Ingen struntar ju i att duscha eller borsta tänderna.

Att inte ta hand om sin hud i tidig ålder visar sig efter ett tag. Och det är först då man får lite panik. Men lugn, som jag brukar säga så är det aldrig försent att börja! Det man får tänka på är att det tar lite längre tid att återställa huden bara.

Pigmenteringar och ojämn hudton är vanligt runt 30-40-årsåldern. Precis som sensitiviserad hud. Det smyger sig på och visar sig ganska konkret runt den åldern. Att ta hand om sin pigmentering är viktigt. Det kan bli till farliga pigmentfläckar. Malignt melanom. Det är den allvarligaste formen av hudcancer och den cancersjukdom som ökar mest.

Pigmenteringar uppstår ofta av upprepade brännskador från solen. Brännskadorna behöver inte vara så djupa att de ens syns för blotta ögat. Men blir huden röd i solen så är huden bränd. Och upprepade lätta brännskador från solen orsakar ofta pigmenteringar i vuxen ålder.

De flesta som kommer till mig har solskador som de inte ens visste existerade. När Du kommer till en hudterapeut så kommer denna att dämpa Dina solskador och förebygga nya. Men då måsta Du också hjälpa till genom att skydda huden i sol och använda rekommenderade produkter. Samt regelbundet gå på ansiktsbehandlingar. Det behöver inte vara 60 minuter eller längre varje gång, det kan räcka med 30 minuter för att bara dämpa och återfukta den skadade huden. Om Du är yngre och vill jobba förbyggande, så kan Du välja en PROskinbehandling (en Ansiktsbehandling).

Sol, hormoner och hudinflammationer är några av de faktorer som påverkar de pigmentproducerande cellerna i huden. Kyla har också en stor påverkan för pigmenteringar. (Det finns två olika pigmenteringar: hypo och hyper.)

Resultatet blir förr eller senare det som kallas ojämn pigmentering och som brukar dyka upp i 30-40-årsåldern. Samt förtjockad hud. Ofta gör dessa förändringar att man ser äldre ut än vad man är, då rynkor och andra hudförändringar syns tydligare. Men framför allt så mår huden inte bra.

Hur skall man på ett effektivt sätt motverka detta?

  1. Daglig applicering av UV-skydd
  2. Konsekvent användning av pigment-hämmande produkter
  3. Regelbundna besök hos hudterapeut
  4. I möjligaste mån undvika de faktorer som orsakar pigmenteringen

Ett viktigt steg för att få snabbare resultat är exfoliering – d.v.s. att avlägsna döda hudceller. Dels lyfter man av de redan pigmenterade cellerna på ytan och huden ser jämnare ut och får mer lyster. Dessutom kommer pigmenthämmande ingredienser i serum och mjukgörare som Du använder att bli effektivare.

Daily Microfoliant® från Dermalogica, är en perfekt exfoliering som är skonsam mot huden. Och därför kan användas upprepade gånger i veckan.

Vill Du ha en serie med pigmenthämmande produkter så är Produkterna i PowerBright TRx® -systemet från Dermalogica, att rekommendera.

Det är viktigt att ha realistiska förväntningar vid användning av pigmenthämmande produkter. Orsaken bakom pigmenteringen och hur djupt den sitter är avgörande för resultatet.

Vilka behandlingar skall jag välja?

Microneedling

Pro Power peel

C-vitamin-behandling

IonActive

Är de behandlingar som jag rekommenderar då Du vill jobba pigmenthämmande.

Hör gärna av Dig med ev. frågor ☀️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Acceptera kakor