Kategorier
Behandlingar

Sommar?

Nu är värmen här. Är den här för att stanna denna gång? Vi hoppas väl på det.

Den här helgen var jag lite sänkt av pollen.

Det stoppade inte oss från att vara ute i det fria!

Att hålla avstånd och använda munskydd är inte särskilt svårt – om man bara vill.

Glass hör sommaren till!

Ny öppettider gäller från juni:

11.00-18.00 måndag-onsdag
För helger kontakta mig.

Njut av värmen och solen men använd SPF 😊

Kategorier
Behandlingar

Injektioner??

Jag får ofta frågor angående injektioner. I videon svarar jag på frågan.

Foto: JN Musik: JN
Kategorier
Behandlingar

Vad ingår i en ansiktsbehandling?

Kategorier
Behandlingar

Mingel!

Skruva upp volymen och få information om mingel ☺️

Kategorier
Behandlingar

Rosacea

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom som ger rodnad och utslag, oftast i ansiktet. Du kan även få besvär i ögonen. Sjukdomen smittar inte. Det är en kronisk hudsjukdom.

Det är inte känt vad sjukdomen beror på. Den är vanligast hos personer i medelåldern.

Olika personer kan ha olika symptom och olika mycket besvär av sjukdomen.

Hudbesvären kommer ofta i pannan, på näsan, kinderna eller hakan. Det här är vanliga symptom:

  • Det sticker eller känns varmt i huden.
  • Huden är röd.
  • Vidgade ytliga blodkärl.
  • Knottror eller små blåsor fyllda med var.

Du kan få ögonbesvär, som irriterade eller röda ögon. Symptom i ögonen kan förekomma både med eller utan hudbesvär.

Svår rosacea kan ibland göra att näsan blir förstorad och ojämn. Det beror på kraftig tillväxt av talgkörtlar. Det är ovanligt och förekommer oftast hos män.

Jag har många kunder med Rosacea. Att gå på behandling och använda rekommenderade hemvårdsprodukter har bevisats dämpa besvären. Och de har kunnat sluta med medicinering. Eftersom det är en kronisk hudsjukdom, så är det viktigt att gå regelbundet på behandlingar för att besvären skall dämpas. Och för att huden skall förbli lugn.

Att ha rosacea kan vara väldigt jobbigt. Men det finns hjälp! Hör gärna av Dig om Du upplever att Din hud är extra känslig, kliar, och Du har utslag (som kan liknas vid acne).

Före och efter EN behandling
Före och efter EN behandling
Före och efter EN behandling
Kategorier
Behandlingar

Ansiktsbehandling med AHA-syror och ögonbehandling/kemisk peeling

I detta väder är det perfekt att boka en kemisk peeling.

Ansiktsbehandling med AHA. (Dermalogicas Pro power peel). Nu ingår även ögonpads av bambu. Detta gör det möjligt att även peela den tunna huden runt ögonen! Med denna fina peeling skadas inte huden. Som om man lägger på ansiktspeeling. Övrig peeling läggs upp till kindbenet då den är för stark för ögonområdet. I vissa fall lägger jag den vid ytterkanten av ögat. Men det är bara om jag vet att huden klarar av det.

Ansiktsbehandling med AHA. Har nu blivit mer effektiv hos mig. Här läggs även neck fit refining masque (med peelande effekt) på hals och dekolletage. Så nu får Du en ordentlig peeling på alla områden även om Du endast bokar peeling i ansiktet.

Vill Du bara jobba på ögonområdet så skall Du boka en ögonbehandling. Där ingår Pro power eye peel samt eye lift masken. Och en skön och välgörande ögonmassage. Denna behandling slätar ut ev. fina linjer runt ögonområdet. Stärker upp och återfuktar.

Vem skall boka dessa behandlingar?

De passar till ALLA. Även den känsliga och sensitiviserade huden. Då den stärker upp och återuppbygger huden. Har man orenheter, pigmenteringar, slapp hud, för tidigt åldrad hud. Grå och tam hud. Så är denna perfekt att göra i kur om 4-6 ggr.. Alt. kombinerar den med övriga behandlingar för att få mer effekt av både salongsbehandlingar samt hemmavård.

Pro power eye peel – Dermalogica
Kategorier
Behandlingar

SPF-skolan

Att välja rätt SPF är lika svårt som med alla produkter. Kemiskt- eller fysikalisktsolskydd?

Vilket är bäst?

För den känsliga och sensitiviserade huden rekommenderar jag fysikalisktsolskydd. De flesta av Dermalogicas SPF-produkter har fysikalisktsolskydd.

Det är också bra att ha en mjukgörare innehållande SPF. Dermalogica har även en booster som omvandlar Din befintliga mjukgörare till SPF. Solar Defense Booster SPF 50.

Fysikaliskt solskydd

Ett solskydd med fysikaliskt filter är gjort på naturliga och små mineralpartiklar. När solens strålar når huden reflekteras de bort istället för att stanna kvar, som att de studsar mot en hinna. Med andra ord går UV-strålningen inte ner i huden. Solkrämens konsistens kan därför upplevas som tjockare och vara något svårare att applicera. Däremot är huden skyddad från solen så fort du använder ett fysikaliskt solskydd så du behöver inte vänta på att det ska börja verka. Kommer solkrämen i kontakt med vatten eller om du svettas väldigt mycket försvinner den och du behöver applicera ett nytt lager.

Många föredrar detta alternativ då man vill behålla sin mjukgörare året om. Jag kan rekommendera att man har en mjukgörare med SPF. Och ändå fortsätta med sin vanliga mjukgörare. Alt. använda den med SPF endast till dagen, under sommarhalvåret.

Kemiskt solskydd

Till skillnad från det fysikaliska filtret, där UV-strålningen inte tränger igenom solskyddet, tar molekylerna i det kemiska filtret upp UV-strålningen och omvandlar till ofarlig strålning. Den här typen av solskydd är oftast lite tunnare i konsistensen och är lätt att applicera. Oavsett solskydd är det bra att välja ett med SPF 30 eller högre, solen tar mer än vad du tror. Jag rekommenderar SPF 50 till sommaren.

Hur och när skall SPF användas?

Smörj på morgonen med Din vanliga hudvårdsrutin. Är Du ute mycket under dagen, så smörj en eller två gånger extra.

Kan man använda för mycket SPF?

Att skydda huden är bra. Att smörja för mycket är inte särskilt lätt. Så Du behöver inte vara orolig. SPF skyddar mot de farliga strålarna från solen. Du får fortfarande i Dig nyttiga vitaminer. Och Du blir piggare. Att använda fler produkter innehållande SPF är bara bra. Det plusar på Ditt skydd och blir alltså inte onödigt.

Hur kan jag få fin färg om jag använder SPF?

Börja redan nu med SPF. Under våren. För det första så är solen som starkast under våren. Och huden är inte van vid sol ännu. Börja lite lätt och sedan använd SPF 50 då solen tittar fram lite extra. Om Du börjar redan under våren med SPF så kommer Du att få en jämnare och finare hudton (solbränna).

Behöver jag verkligen skydda mig från solen genom att använda SPF?

Ja, alla som har en hud 😉 behöver skydda sin hud mot de farliga strålarna från solen. Inte bara känslig eller sensitiviserad hud. Även en mörk hud med pigment i alla hudlager.

Dermalogica SPF
Kategorier
Behandlingar

Duobehandling

Nu kan Du boka en Duobehandling en igen.

För Dig och en vän.
Ni får en varsin ansiktsbehandling på 40 minuter och en lättmanikyr (Går att byta ut mot massage på valfritt område). Bubbel (alkoholfritt) och frukttallrik samt goodiebag ingår.

Njut av en stund för Er själva. Stäng ute omvärlden och slut Er med närvaron av varandra. Jag passar upp på Er hela tiden och servar med det Ni behöver för att få en fin stund tillsammans.

Välkommen 🥂

Kategorier
Behandlingar

Smarta tips

Att ha en god hudhälsa behöver inte innebära en hög av produkter. Är man ny med sin hudvårdsrutin så funkar basic-produkter (anpassad rengöring och mjukgörare). Sedan kan man stegvis lägga till fler produkter allt eftersom man blir mer van.

Några tips på smarta och enkla sätt att behålla/uppnå god hudhälsa:

1. Inte pilla i ansiktet

2. Inte luta huvudet i händerna.

3. Jobba från näsan och ut då Du tvättar och smörjer. Detta hjälper till att rensa huden.

4. Använd inte onödigt mycket vatten.

5. Tvätta varje dag och kväll samt smörj.

6. Använd solskydd. Varje dag!

7. Använd solhatt/keps när Du är ute i sol.

8. Rör på Dig. Promenera, dansa m.m.. Få upp cirkulationen.

9. Drick vatten under dagen.

10. Ät mycket grönt.

Dessa enkla men smarta tips kommer Du långt med på Din resa mot en hälsosammare hud!

Önskar Dig en fin helg. Håll avstånd och använd munskydd på offentliga platser. Stay safe!

Att röra på sig är underbart!
Kategorier
Behandlingar

Skin Pro II

Den nya apparaten Skin Pro II är den mest tekniskt avancerade apparat på marknaden. För avancerade ansiktsbehandlingar. Med denna apparat kan jag ge huden ett lyft. Synliga resultat efter bara en behandling! Perfekt för trött och torr hud, fina linjer, för tidigt åldrad hud. Hud som saknar *glow”.

Hela 60% av produkterna upptas av huden till skillnad från 15% då produkten appliceras med endast händerna.

Ge Din hud ett lyft och en glow 😍

Du kan boka in denna behandling som tillval i Dina ansiktsbehandlingar. Det är bara att säga till mig eller skriva i bokningen att Du vill ha den. Annars så bokar Du en Ansiktsbehandling med Skin Pro II. Som Du hittar i menyn under ansiktsbehandlingar i bokningssystemet.

Välkommen med Din bokning//Janaki☀️